Producătorul de utilaje agricole Maschio-Gaspardo a trecut de la pierderi la un profit de 6 mil. lei

Autor: Laurentiu Cotu 03.07.2017

Cifra de afaceri pentru 2016 a fost de 163 milioane de lei, în creştere cu 47%.

Producătorul italian de utilaje agricole Maschio-Gas­pardo România, care deţine o fabrică în localitatea ară­deană Chişineu-Criş, la 43 km de municipiul Arad, a rea­li­zat anul trecut o cifră de afaceri de 163 mil. lei (peste 36 mil. euro), mai mult cu 47% faţă de anul anterior, potri­vit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finan­ţe­lor.

Compania a făcut anul trecut profit de aproximativ 6 mil. lei (peste 1,3 mil. euro), revenind de la o pierdere de 6,6 mil. lei (1,5 mil. euro) în 2015, conform mfinanţe.ro.

Fabrica Maschio-Gaspardo din judeţul Arad produce echipament de cultivare pentru tractoare (scarificatoare, grape cu discuri, cultivatoare cu dinţi, echipament de pregătire a patului de semănat), potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.Pe lângă utilajele produse la fabrica din Chişineu-Criş, Maschio-Gaspardo distribuie ân România, prin intermediul dealerilor, utilajele fabricate ân celelalte puncte de producţie ale grupului italian. Clienţii companiei sunt fermierii mari, care cumpără utilaje pentru a lucra suprafeţe extinse de teren, dar şi fermierii mici şi mijlocii, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie.