Producătorul de carne de pui Safir din Vaslui cere un ajutor de stat de 21 mil. lei pentru 470 de noi locuri de muncă

Autor: Roana Rotaru 03.07.2017

„Când o să primesc banii în mână, a­tunci o să putem sta de vorbă”.

Producătorul de carne de pui Safir din Văleni, judeţul Vaslui, care deţine brandurile de carne de pui Deliciosul de Vaslui, Fomică şi Zdravăn Moldovenesc, o companie cu acţionariat 100% românesc, a solicitat un ajutor de stat de 21 mil. lei (4,6 mil. euro) prin care ar urma să creeze 470 de noi locuri de muncă, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Din totalul de 38 de companii care au aplicat pentru obţinerea unui ajutor de stat, suma solicitată de Safir este cea mai mare. „Când o să primesc banii în mână, a­tunci o să putem sta de vorbă”, a răs­puns Ghiorghi Safir (66 de ani), ac­ţio­narul majo­ritar al com­pan­iei Sa­fir, la în­tre­barea ZF le­gată de pro­­iec­­­tul de in­ves­­tiţii pe care ar urma să-l reali­zeze în ju­deţul Vaslui. Antre­pre­norul adminis­trea­ză compania împre­un­ă cu fiii săi Ge­or­­ge (39 de ani) şi Iulian Safir (36 de ani). Grupul de firme Safir deţine în judeţul Vaslui trei ferme de creştere a păsărilor cu o capacitate de un milion de pui pe serie, un abator, o fabrică de făinuri proteice, o fabrică de nutreţuri combinate precum şi propria reţea de distribuţie, potrivit datelor publicate pe site-ul comaniei. Cea mai mare contri­bu­ţie la formarea cifrei de afaceri a gru­pului de firme Safir o are abatorul Safir, care a generat anul trecut vânzări totale de peste 133 mil. lei (circa 30 mil. euro) din prelucrarea şi conservarea cărnii de pa­săre. Compania Safir a înregistrat anul trecut un profit net de peste 440.000 lei, rezultate obţinute cu ajutorul a 366 de angajaţi, potrivit da­telor publice.