Cel mai mare fond de investiţii din România şi-a redus expunerea pe acţiuni şi a cumpărat obligaţiuni la dezvoltatorul imobiliar Globalworth

Autor: Liviu Popescu 06.07.2017

Erste Equity şi Erste Balanced Ron, printre cele mai performante fonduri de investiţii ale Erste, cel mai mare administrator de pe piaţă cu 32% cotă de piaţă, şi-au redus în luna iunie expunerile pe acţiuni româneşti în condiţiile în care piaţa locală a avut o evoluţie negativă la jumătatea anului, influenţată de deciziile noului gu­vern şi de declaraţiile contra­dictorii.

„Pentru perioada următoare suntem precauţi în strategia de investiţii: incertitudinile legate de deciziile pe care le-ar putea lua noul guvern de la Bucureşti ar putea menţine o volatilitate ridicată pe piaţa locală. Cu toate acestea, ne aş­tep­­tăm ca societăţile listate la bursa de la Bucureşti să raporteze re­zulate financiare bune pentru tri­mestrul doi“, explică Loredana Lungu, mana­ger de fond.

Erste Balanced Ron, care la finalul lunii iunie avea 6,15% din porfotoliu în obligaţiuni corporative, a cumpărat obligaţiuni la Global­worth, cel mai mare dezvoltator imo­biliar pe piaţa de birouri din România administrat de omul de afaceri Ioannis Papalekas. Globalworth a lis­tat obligaţiuni de 550 mil. euro pe bursa de la Londra şi ar urma ca luna aceasta să le aducă şi la bursa de la Bucureşti.