Pariu uriaş al celui mai ambiţios miliardar: Tesla va dezvolta cea mai mare baterie litiu-ion din lume. Elon Musk a anunţat că dacă proiectul nu e gata în 100 de zile, îl va face gratuit

Autor: Alex Ciutacu 07.07.2017

Gigantul american Tesla va construi o „baterie uriaşă” de 100 de megawatti, care va furniza energie pentru aproximativ 30.000 de locuinţe. Bateria va fi conectă la o ferma eoliană deţinută de firma Neoen, potrivit CNBC.

„Poţi încărca bateria când ai exces de energie eoliană, costul producţiei fiind foarte mic, apoi să foloseşti energia când costul de a produce energie este foarte ridicat. Acest lucru scade în medie costul energiei pentru client”, a declarat Musk.

Elon Musk a declarat că va exista o clauză în contract prin care Tesla se angajează să finalizeze gratuit lucrarea dacă aceasta nu este terminată în termen de 100 de zile.

Lyndon Rive, vărul lui Musk şi co-fondator al firmei Solar City, companie ce a fuzionat cu Tesla, a spus în luna martie că ei pot produce proiecte de stocare a energiei eoliene de până la 300 de megawatti. În aceeaşi declaraţie acesta a menţionat că pot termina un proiect în maxim 100 de zile.

Australianul Mike Cannon-Brookes, fondator al firmei Atlassian, l-a întrebat pe Elon Musk prin reţeaua socială Twitter dacă într-adevăr este posibil. CEO-ul companiei Tesla a spus că dacă nu pot termina proiectul în termen, îl vor face gratuit.