Noul star al lui Warren Buffett: O nemţoaică vânează oportunităţi de investiţii în cea mai puternică economie din Europa pentru ”oracolul din Omaha”

Autor: Alex Ciutacu 16.07.2017

Zypora Kupferberg, un broker german care s-a remarcat după ce a intermediat o tranzacţie de 450 de milioane de dolari pentru Berkshire Hathaway, este cel mai nou vânător de investiţii al magnatului Warren Buffett. Ea va trebui să caute în toată Germania cele mai profitabile investiţii, potrivit WSJ.

Zypora Kupferberg a intrat în contact cu compania lui Warren Buffett în momentul în care trebuia să găsesască un cumpărător pentru o firmă de accesorii motociclete. În anul 2015 a reuşit să încheie tranzacţia, firma lui Warren Buffett, Berkshire Hathaway, achiziţionând compania de accesorii pentru 448 de milioane de dolari.

„Are un simţ extraordinar cu privire la pariurile care merită făcute. Ne ajută foarte mult să avem pe cineva care să ne înţeleagă şi să ne reprezinte cât mai bine în Germania”, a spus Buffett.

Deşi miliardarul nu se bazează de obicei pe oameni care provin din exteriorul companiei în ceea ce priveşte vânătoarea de investiţii, rolul ei este unul crucial, încât Berkshire avea în martie 96 de miliarde de dolari cash, sumă pe care Warren Buffet a menţionat că este nerăbdător să o investească. Oracolul din Omaha şi-a îndreptat atenţia spre pieţe care nu sunt în mod tradiţional în vizorul gigantului de investiţii.

Ted Weschler, unul dinre managerii de portofoliu ai lui Buffett, a precizat despre Zypora Kupferberg că reprezintă ochii şi urechile lor din Germania.