Globalworth cumpără un teren de 5,7 ha pentru birourile Renault

Autor: Bogdan Alecu 13.07.2017

Fondul de investiţii condus de Ioannis Papalekas, unul din­tre cei mai mari proprietari de birouri de pe piaţa lo­cală, a făcut primul pas spre construcţia viitorului pro­iect de birouri pe care îl va realiza pentru Grupul Renault în România, la patru luni după ce a preluat conducerea şi 50% din acţiunile Elgan Offices, compania responsabilă de proiect.

Globalworth a cumpărat un teren de 57.000 mp de­ţi­nut anterior de Coca-Cola HBC România pentru dez­vol­tarea noului sediu al Groupe Renault Romania din Bucu­reşti de către Elgan Offices SRL, o companie de­ţinută în mod egal de Globalworth şi Elgan Group, repre­zentată de Simon Roth. Compania a cumpărat te­re­nul cu peste 8 mil. euro, potrivit esti­mă­rilor ZF pe baza datelor din piaţă, în condi­ţiile în care preţurile terenurilor din acea zonă sunt între 120 şi 200 euro/mp.

În urma finalizării proiectului, dată pre­văzută pentru primul trimestru al anu­lui 2019, Groupe Renault va ocupa în­tre­gul spaţiu dezvoltat, care se va în­tinde pe o suprafaţă de peste 47.000 mp. Renault are contract pe o perioadă de cel puţin 11 ani. Aceasta este cea mai mare tranzacţie de leasing înregistrată vre­o­dată pe piaţa de birouri din Bucu­reşti, potrivit celor de la Globalworth.