Cea mai mare tranzacţie încheiată vreodată pe logistică. Danezii închiriază 90.000 metri pătraţi de spaţii logistice de la CTP pe 10 ani

Autori: Cristian Hostiuc , Bogdan Alecu 14.07.2017

Grupul danez DSV, unul dintre cei mai mari operatori pe piaţa de transport-logistică şi distribuţie din Europa, a încheiat cu grupul CTP, specializat în închirierea de spaţii industriale, cea mai mare tranzacţie de închiriere de pe piaţa logistică din România, un contract pe 10 ani evaluat la peste 50 mil. euro, pentru o suprafaţă de 90.000 de metri pătraţi.

„Am semnat un contract cu CTP pentru spaţii logistice. Contractăm o suprafaţă adiţională de 37.000 mp şi ajungem la circa 90.000 mp. Iniţial, în urmă cu un an şi jumătate estimam că vom avea nevoie de 22.000 mp, dar unii dintre clienţii noştri au crescut, au apărut proiecte noi şi vom începe din ianuarie 2018 contracte noi, motiv pentru care avem nevoie de mai mult spaţiu“, a declarat pentru ZF Sergiu Iordache managing director al DSV România.  Contractul implică 55.000 de metri pătraţi deja existenţi în cadrul parcului logistic CTPark km 13 şi încă 35.000 mp, care vor fi construiţi la km 23. În domeniul industrial şi lo­gis­tic, preţul pe metrul pătrat de închiriere este cuprins între 2 şi 5 euro/lună, în funcţie de poziţionarea spaţiilor şi accesul la drumuri. Această tranzacţie, încheiată pe 10 ani, arată că cei mai mari investitori din logistică prevăd o creştere în continuare a economiei României, la care se adaugă posibi­litatea unui hub logistic.

Marţi, CTP România anunţa că urmează să primească o finanţare de 75,8 mil. euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi BCR, fondurile urmând să fie folosite pentru extinderea parcului logistic CTPark Bucharest West cu încă două noi depozite.