Blake Horsley, Country Head al P3 în România: Partea de nord a Bucureştiului este interesantă pentru achiziţia de terenuri, mai ales datorită creşterii e-commerce-ului

Autor: Bogdan Alecu 17.07.2017

Partea de nord a Bucureştiului este interesantă pentru achiziţia de terenuri, în mod special datorită creşterii e-commerce-ului şi nevoii de noi puncte de acces în oraş pentru unii dintre clienţi, este de părere Blake Horsley, Country Head al P3 în România.

„Recentele îmbunătăţiri ale unelor secţiuni din şoseaua de centură ajută foarte mult. Există un număr de terenuri disponibile în această zonă“, a subliniat directorul P3.

De aseme­nea, el spune că în afara Bucu­reş­tiului consideră ca interesante Timi­şoara şi Cluj, precum şi alte câteva oraşe importante.

„Totuşi, noi ne concentrăm mai mult pe logistică, nu pe facilităţi de producţie, ceea ce ne face diferiţi de competitorii noştri şi, din acest motiv, nu ne vom extinde în aceleaşi oraşe de producţie. În România, la nivel naţional, cele mai multe parcuri industriale din afara oraşelor Bucureşti, Cluj şi Timişoara se concentrează mai mult pe producţie şi mai puţin pe logistică“.

Una dintre problemele cu care se confruntă companiile de logistică este lipsa oamenilor, motiv pentru care şi în România se va accelera ro­bo­­tizarea în perioada imediat următoare.„Noi construim depozite de clasă A, însă gradul de automatizare folosit în interiorul lor este decis de fiecare ocupant. În România, unde costul cu forţa de muncă este relativ scăzut, suntem puţin în urma altor ţări europene. Fără îndoială, însă, folosirea roboţilor, a inteligenţei artificiale şi a altor tehnologii va creşte şi peisajul se va schimba dramatic în următorii 10 ani“, explică Blake Horsley.

P3 a demarat săptămâna a­ceas­ta construcţia unui nou depozit din parcul P3 Bu­charest, de 13.900 mp alături de 400 mp de birouri. Facilitatea logistică de 13.900 mp va include 400 mp de birouri. P3 este deja în discuţii avansate cu un potenţial client interesat să închirieze toată clădirea