Manager Advantech: România are foarte multe fabrici, poţi spune că este o «China» a Europei

Autor: Ioana Nita 17.07.2017

România are foarte multe fabrici, poţi spune că este o «China» a Europei, spune Alicja Stremieczna, manager de vânzări pentru soluţiile IoT ale Advantech în Europa de Est, adăugând că ţări precum Polonia sau România sunt deschise adopţiei noilor tehnologii care se implementează la nivel mondial. 

”Continental spre exemplu are 7 fabrici în România. Multe fabrici, deşi sunt noi, nu au implementate tehnologiile de ultimă generaţie, cum ar fi IoT („Internet of Things“ – n. red.). Chiar şi fabrica Toyota din Japonia trebuie să-şi actualizeze tehnologiile folosite. Ţări precum Polonia sau România sunt deschise adopţiei noilor tehnologii care se implementează la nivel mondial“, a menţionat Alicja Stremieczna.

Grupul de origine taiwaneză Advantech, specializat în furnizarea de echipamente şi soluţii software pentru digitalizarea domeniilor industriale cu ajutorul noilor tehnologii, are în plan să investească în extinderea prezenţei pe piaţa locală, prin digitalizarea cât mai multor fabrici cu soluţii IoT (Internet of Things), în condiţiile în care România este una dintre cele mai mari pieţe din regiunea Europei Centrale şi de Est.

Advantech încă nu are un biroul local în România, grupul taiwanez fiind prezent prin intermediul partenerilor – distribuitorii Smart ID şi ETA2U. Operaţiunile din Europa Centrală şi de Est sunt gestionate de biroul Advantech din Varşovia (Polonia).

În Polonia, grupul are o echipă de vânzări şi support, precum şi o divizie de sisteme integrate care acoperă întreaga regiune – Europa Centrală şi de Est.

„În prezent investim în extinderea operaţiunilor de comerţ electronic din biroul din Varşovia pentru a putea acoperi şi ţările mai mici ca dimensiune din regiune, alături de parteneri locali“. De asemenea grupul taiwanez are în Polonia şi un centru de reparaţii care deserveşte întreaga Europă.

În prezent, compania are 40 de angajaţi în Polonia – în departamentele de vânzări, suport, integrare de sisteme şi reparaţii. În total, în Europa are 300 de salariaţi.