Aspire Academy: Căutăm oameni care vor să se schimbe ei înşişi, dar şi comunitatea din care vin

Autor: Oana Despa 17.07.2017

„Noi urmărim foarte mult oameni deschişi spre a se schimba pe sine şi a provoca schimbare în societate. Nu căutăm oameni orientaţi către sine, ca atitudine, ci oameni care sunt excepţionali pe domeniile lor. Avem oameni care sunt avocaţi, dansatori, pictori. Ideea noastră este despre excelenţă şi de a fi leader pe domeniul în care profesezi. Una din părţile cheie ale Aspire sunt oamenii. Oricine vine la programele noastre declară aprins că oamenii pe care i-a cunoscut sunt extraordinari, motiv pentru care numai a intra în această comunitate este foarte valoros şi există un transfer de cunoştinţe foarte mare de la generaţiile mai mari, la generaţiile mai mari, ceea ce nouă ne provoacă o bucurie foarte mare”, a declarat pentru MEDIAFAX, Luca Mateescu, co-preşedinte Aspire.

Aspire cuprinde trei programe: unul pentru liceeni, unul pentru studenţi şi unul pentru orice persoană, care are până în 30-35 de ani. Candidaţii au de prezentat un eseu, de răspuns la o serie de întrebări şi vor susţine şi un interviu. În urma acestei preselecţii, doar aproximativ 25% dintre cei care au aplicat, sunt acceptaţi la cursuri.

„Eu am fost la Aspire Academy, asta înseamnă că eram la facultate, făceam Dreptul pe vremea aceea. Şi sunt un exemplu la cum te ajută Aspire să iei decizii în viaţă pentru că eu nu mai profesez în Drept, fac consultare în management.(...)M-a ajutat să mă cunosc foarte bine pe mine, să îmi dau seama ceea ce vreau, să iau acţiune faţă de ceea ce vreau, ceea ce este foarte important şi reuşim să insuflăm asta în oameni şi ideea de a înţelege că ceea ce vreau este valoros. (...)Te ajută, o dată, pe interior şi pe exterior, partea de networking este foarte valoroasă”, a adăugat Luca Mateescu.

În urmă cu doi ani şi David a terminat cursurile programului Aspire, după ce cinci ani a studiat în diferite ţări europene, iar când s-a întors în România, a vrut să facă ceva care să se apropie cât mai mult de stilul occidental de predare.

”În general, programul Aspire m-a ajutat pe partea de învăţare pe termen lung. Chiar dacă am fost acum doi ani în program, vin an de an pentru a mă reconecta cu oamenii din comunitate, acesta este scopul meu. Aşa că, conexiunile acestea, să sperăm că le vom păstra cât mai mult. (...)Era unul dintre programele din România, care ştiu că face o treabă bună şi eu am stat cinci ani în afara ţării şi când m-am întors am zis că vreau să fac parte din programele care fac ceva şi acesta este unul dintre ele şi a venit, oarecum, natural pentru mine să vin şi să mă implic. Este o atmosferă foarte internaţională pentru că sunt şi participanţi şi profesori străini şi cred că acesta este unul dintre factorii diferenţiatori pentru programul Aspire, această comunitate internaţională”, a explicat pentru MEDIAFAX, David Timiş, fost cursant al programului Aspire.

Programul Aspire Academy se află anul acesta la cea de-a şaptea ediţie, iar cursurile au debutat vineri, 14 iulie, şi se vor încheia sâmbătă, 22 iulie. Acestea se desfăşoară la ANA Hotels în Poiana Braşov.

După terminarea programului, participanţii vor face parte din reţeaua de job-uri, oportunităţi şi internship-uri din cadrul organizaţiei Aspire. Multe companii de top din România şi din străinătate decid să recruteze direct prin intermediul organizaţiei. Comunitatea reuneşte astăzi peste 500 de elevi, studenţi şi profesionişti care împărtăşesc constant resurse şi oportunităţi cu toţi membrii Aspire.

Programul Aspire răspunde nevoii tinerilor români de îndrumare profesională la standarde superioare. Programele le oferă tuturor participanţilor acces la informaţii esenţiale pentru succes în carieră într-un mod profesionist, alături de lideri ai mediului de afaceri şi profesori internaţionali de renume.

Aspire este singurul ONG din România care se ocupă de cursuri pe business şi leadership coduse de profesori de la Harvard, Stanford, Georgetown. În prezent, absolvenţii Aspire studiază şi muncesc în peste 37 de ţări.