Un laborator de gemuri deschis de un român şi doi francezi merge spre afaceri de 145.000 de euro

Autor: Simona Tatu 18.07.2017
Laboratorul de gemuri Les Saveurs d’Yveline, o afacere începută în anul 2000 de un român şi doi francezi şi care produce în prezent peste 40 de produse, speră să ajungă la o cifră de afaceri de 145.000 de euro în acest an, în creştere cu 10% faţă de anul trecut. Cei trei antreprenori produc în fabrica din Bucureşti mai multe produse pe bază de fructe, cum ar fi gemuri, sosuri, pastă de fructe, jeleuri, dar şi caramele, bezele sau ciocolată. „Producţia se rea­lizează într-un laborator cu o suprafaţă de 450 mp din Bucureşti. În 2016 am avut o cifră de afaceri de 132.000 euro, iar pentru 2017 ne dorim o creştere cu 10%“, a spus Cătălin Mihai, fondator al brandului Les Saveurs d’Yveline. În prezent, produsele se vând pe mai multe site-uri cu profil gastronomic şi în câteva magazine fizice din Bucureşti, precum reţeaua de librării Cărtureşti, magazinele ANA Pan şi brutăria Pain Plaisir.