Preşedintele României a promulgat legea prin care IT-iştii sunt scutiţi de impozitul pe venit

Autor: Mediafax 18.07.2017

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a promulgat ieri legea prin care sunt scutiţi de impozitul pe profit, în primii zece ani de activitate, contribuabilii care desfăşoară exclusiv activitate de inovare, cercetare-dezvoltare, iar IT-iştii de impozitul pe venit.

Legea privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a guvernului 3/2017 pentru modificarea şi completarea legii 227/2015 privind Codul fiscal, promulgată ieri de preşedintele României, mai prevede şi o cotă de impozitare de 1% pe veniturile microîntreprinderilor cu unu sau mai mulţi angajaţi.

De asemenea, dacă în cursul unui an fiscal o microîntreprindere realizează venituri mai mari de 500.000 de euro sau ponderea veniturilor realizate din consultanţă şi management în veniturile totale este de peste 20% inclusiv, aceasta datorează impozit pe profit, începând cu trimestrul în care s-a depăşit oricare dintre aceste limite. Un alt articol se referă la scutirea de la plata impozitului pe venit a mai multor categorii de contribuabili, printre care şi lucrătorii sezonieri, dar şi programatorii.