Nikos Chaniotis, Piraeus Bank România: „Clădirile din centru atrag mai repede angajaţii din IT&C“

Autor: Bogdan Alecu 18.07.2017

Nikos Chaniotis, director general adjunct al Piraeus Bank România, spune că banca s-a implicat direct în proiectul de birouri Landmark din zona Romană deoarece tot mai multe companii sunt dispuse să cheltuiască 3-4 euro/mp pe lună pentru birouri, pentru a avea sediul într-o zonă accesibilă, iar cererea de pe piaţa de birouri a determinat banca să intre direct în proiect.

„La început Piraeus era implicată în proiect doar ca creditor, dar după ce a venit criza, am reevaluat potenţialul proiectului şi am vrut să participăm ca acţionari. Acum Piraeus deţine 75% din compania care deţine Landmark“, a spus subliniat Nikos Chaniotis.

Proiectul de birouri The Landmark construit în zona Romană din Capitală a ajuns la un grad de ocupare de 60%.

„Din costurile totale ale unei companii, cel mai mare este cel cu resursa umană, în timp ce chiria unei clădiri de birouri re­prezintă între 10 şi 15%. O clădire din zona centrală costă în me­die cu 3-4 euro/mp în plus faţă de una dintr-o zonă mai în­depărtată, însă aceşti 3 euro în plus permit companiei să recruteze mai uşor“, spune Horaţiu Florescu, preşedinte şi CEO al companiei de consultanţă imobiliară Knight Frank care se ocupă de închirierea spaţiilor din Landmark.