Levente Bara, fondatorul Supremia, pariază pe o fabrică de produse din miez de nucă

Autori: Mădălina Dediu Panaete , Bogdan Alecu 19.07.2017

Compania Transilvania Nuts, procesatorul de miez de nucă deţinut de Levente Bara şi Alexandru Chiric, va investi 2,5 milioane de euro într-o nouă fabrică în localitatea Ciugud (jud. Alba) unde va realiza produse precum nucă caramelizată, ulei de nucă bio sau batoane din nuci şi fructe uscate.

„Ideea unei afaceri în domeniul procesării miezului de nucă a venit în urmă cu trei ani. La Supremia făceam umpluturi de nucă pentru prăjituri şi folosind miezul de nucă ne-am gândit că putem face propriul business în domeniu. Am început încet încet şi am văzut că există cerere pe piaţă“, povesteşte Levente Bara, antreprenorul care a pus bazele producătorului de ingrediente pentru industria alimentară Supremia Group în urmă cu 15 ani şi care a vândut businessul anul acesta către grupul francez Solina.

În plus, pentru dezvoltarea activităţii, compania a cumpărat recent şi Ava 3 Company SRL din Curtici – Arad, unul dintre cei mai mari procesatori de miez de nucă din România. Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de peste 27 de milioane de lei (peste 6 mil. euro). În urma tranzacţiei, Transilvania Nuts îşi va mări capacitatea de producţie de cinci ori, precum şi numărul clienţilor de pe piaţa locală şi europeană.