Fondul de Coeziune al UE alocă 266 mil.euro pentru proiecte de furnizare de apă potabilă în patru judeţe din România

Autor: Roxana Rosu 19.07.2017

Fondul de Coeziune al Uniunii Europene investeşte 266 de milioane de euro în patru mari proiecte de infrastructură şi de gestiune a apei din România, în judeţele Botoşani, Ilfov, Hunedoara şi Timiş.

În judeţul Botoşani, în nord-estul ţării, 47 de milioane de euro vor fi investite pentru a extinde, moderniza şi asana sistemul actual de distribuţie a apei potabile şi a tratamentului apelor uzate, de care vor beneficia aproape 187 000 de persoane, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

"Aceste proiecte ale politicii de coeziune reflectă perfect o Europă căreia îi pasă atât de bunăstarea cetăţenilor cât şi de protecţia mediului înconjurător. Cămine din România care au de acum înainte acces la o apă curată datorită investiţiilor noastre, iată un exemplu concret al valorii adăugate a UE", a declarat comisarul european pentru politica regională, Corina Creţu.

În judeţul Ilfov, la periferia Bucureştiului, Uniunea Europeană  investeşte 196,5 milioane de euro pentru a curăţa şi ameliora sistemul de colectare a apelor uzate pentru 1,5 milioane de persoane, cuprinzând mai ales extinderea staţiei de tratare a apelor din oraşul Glina, şi a lucrărilor de ameliorare a canalizărilor din această aglomerare urbană.

Alte 11,5 milioane de euro vor fi utilizaţi pentru a extinde şi renova reţeaua de distribuţie a apei potabile pentru 175 000 de locuitori din judeţul Hunedoara, în regiunea Transilvania.

Aproape 11 milioane de euro vor servi la reînnoirea reţelei de distribuţie şi tratare a apelor pentru alte 22 000 de persoane din judeţul Timiş, în vestul ţarii.