Cutremur devastator în Grecia şi Turcia. Bilanţul până acum este de 2 morţi şi peste 200 de răniţi

Autor: Robert Manea 21.07.2017

Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea de 6,7 produs vineri în Marea Egee, în apropiere de coasta de vest a Turciei, a ucis două persoane, informează Reuters şi Institutul american de geofizică (USGS).

Epicentrul cutremurului a fost înregistrat la adâncimea de 10 kilometri şi la numai 12 kilometri de cel mai apropiat oraş de pe coasta de vest a Turciei, Bodrum, o staţiune populară pentru turiştii cu o populaţie de peste 36 000 de persoane. Seismul a fost resimţit şi în insula greacă Kos, un alt centru turistic major.

George Kyritsis, primarul oraşului Kos, a declarat că cel puţin doi oameni au fost ucişi şi alte câteva persoane au fost rănite de cutremur. "Avem doi morţi şi câteva persoane rănite până acum", a declarat primarul oraşului Kos, George Kyritsis.

Serviciul de pompieri grec a declarat că a salvat trei persoane rănite prinse într-o clădire distrusă.

Preşedintele comisiei de gestionare a situaţiilor de urgenţă din Turcia, Mehmet Halis Bilden a avertizat cetăţenii cu privire la posibilitatea unor viitoare replici şi a adăugat că în Turcia nu s-au produs pierderi de vieţi omeneşti şi nici daune materiale.