Complexul Blaxy Resort, de lângă staţiunea Olimp, grad mediu de ocupare de 65% pe iunie şi iulie

Autor: Mirabela Tiron 24.07.2017

Complexul Blaxy Premium Resort&Hotel, de lângă staţiunea Olimp, controlat de cetăţeanul român de origine turcă Oguz Yilmaz, a operat cu 65% din camere ocupate, în medie, de la începutul sezonului de vară până în prezent, cei mai mulţi turişti care s-au cazat fiind familii cu copii, potrivit oficialilor companiei.

„Gradul de ocupare a fost de 50% în iunie şi de 80% în iulie. Din cauza vremii nefavorabile am avut turişti care şi-au anulat rezervările, iulie fiind o lună mai atipică. Anul trecut aveam overbooking în iulie”, a declarat Liliana Filip, PR Manager al complexului. Preţul unui sejur de şapte nopţi într-o cameră dublă începe de la 3.500 de lei,  arată datele de pe site-ul internaţional de rezervări booking.com.

Complexul, ce operează 540 de camere, s-a deschis în 2014, dezvoltatorul proiectului fiind firma Blaxy Premium Resort & Hotel, controlată de Oguz Yilmaz, care a construit în Bucureşti trei complexuri rezidenţiale, totalizând peste 500 de locuinţe. Complexul din apropierea staţiunii Olimp a lansat în premieră pe piaţa din România conceptul de „pro­prie­tate periodică", prin care un proprietar are acces la con­cedii într-un apartament care îi aparţine, timp de cel puţin o săptămână având posibilitatea să îl închirieze turiştilor.