Angajatorii au scos la bătaie peste 200.000 de joburi în şase luni. “Deficitul de personal continuă să fie o problemă în aproape toate domeniile”

Autor: Mihaela Pascari 24.07.2017

Angajatorii din România au scos la bătaie peste 200.000 de joburi în primele şase luni din 2017. Cele mai multe joburi au provenit din domenii precum vânzări, administrativ/logistică sau financiar, potrivit datelor de la eJobs, platforma de recrutare online.

“Prima jumătate a acestui an a fost foarte bună pentru cei care au căutat un nou job, numărul anunţurilor de recrutare depăşind atât nivelurile înregistrate în anii anteriori crizei economice, cât şi pe cele din perioada recentă. S-a observat o creştere de peste 35% a numărului de locuri de muncă faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar deficitul de personal continuă să fie o problemă în aproape toate domeniile, dar mai ales în sectoare precum IT, inginerie şi financiar”, a spus Bogdan Badea, Head of Sales în cadrul eJobs Group.

În topul domeniilot în care angajatorii au căutat cel mai mult personal se mai numără alimentaţia/HoReCa, IT, construcţii, transport/distribuţie, call-center, inginerie şi domeniul auto.

Cele mai multe locuri de muncă scoase la bătaie în primele şase luni ale anului au fost în Bucureşti, unde companiile au publicat aproape 32.000 de anunţuri de recrutare. Capitala a fost urmată de Cluj, Braşov,Timişoara şi Iaşi.

În ceea ce priveşte preferinţele candidaţilor, cei mai mulţi candidaţi s-au orientat către companiile din domeniul retail.

Agenţiile de recrutare de personal precum Adecco, APT sau Gi Group au fost companiile care au pus la dispoziţia candidaţilor cele mai multe joburi.