Surpriză pe piaţa operatorilor aerieni din Europa: Ryanair a depus o ofertă non-angajantă pentru compania italiană Alitalia, care se luptă să rămână în viaţă

Autor: Alex Ciutacu 24.07.2017
Ryanair, cel mai mare operator aerian din Europa, a depus o ofertă non-angajantă pentru Alitalia, o companie ce se luptă pentru a doua oară cu falimentul în ultimii 10 ani, potrivit Reuters. În luna mai, Alitalia a trecut sub „administrare specială”, fiind la un pas de faliment pentru a doua oară în ultimii 10 ani.
 
La sfârşitul procesului, compania va fi vândută sau lichidată. Compania italiană a primit până acum zece oferte non-angajante iar deadline-ul este vineri, conform declaraţiei unei surse Reuters.
 
„Am depus o ofertă non-angajantă. Nu pot spune nimic mai mult. Considerăm că este corect să facem parte din proces”, a declarat Neil Sorahan, şeful operaţiunilor financiare Ryanair, pentru Reuters.
 
Directorul executiv Michael O'Leary a spus în luna iunie că Ryanair doreşte să devină acţionar majoritar dacă se decide să investească în Alitalia.