EJobs: Deficitul de forţă de muncă creşte pretenţiile angajaţilor. Un candidat cere şi 1.000 de euro pentru o poziţie de entry-level

Autor: Mihaela Pascari 25.07.2017

Într-o piaţă în care cererea de forţă de muncă este mai mare decât oferta, cresc şi pretenţiile salariale ale angajaţilor. Unul dintre domeniile în care cererea este cu mult peste ofertă este IT-ul, unde un candidat de nivel entry-level cere salarii cuprinse între 800 şi 1.000 de euro net pe lună, peste competenţele pe care le deţine, spun reprezentanţii platformei de recrutare online eJobs.

„Într-un domeniu în care salariile au crescut cu 40% în decurs de un an, iar cererea este de peste 4.000 de poziţii în orice moment, îţi permiţi să ai pretenţii. Odată cu pre­tenţiile salariale creşte şi optimismul faţă de perspectivele profesionale şi de angajare“, a spus Bogdan Badea, Head of Sales în cadrul eJobs Group. Potrivit unui studiu realizat de eJobs, trei din cinci angajaţi consideră că îşi pot găsi un job mai bun în mai puţin de trei luni.

În opinia reprezentantului platformei de recrutare, deficitul de forţă de muncă se va adânci în următoarea pe­rioadă, având în vedere că în primele şase luni ale acestui an companiile au scos la bătaie peste 200.000 de joburi.