Aplicaţia mobilă Duolingo a primit o finanţare de 25 mil. dolari

Autor: Ioana Nita 25.07.2017

Serviciul Duolingo, care permite învăţarea de limbi străine direct de pe PC sau dispozitive mobile,  dezvoltat împreună cu fondatorul soluţiei de verificare a caracterului uman al utilizatorilor  site-urilor – reCAPTCHA, a obţinut o finanţare de 25 milioane dolari într-o rundă de finanţare condusă de fondul de investiţii american Drive Capital, potrivit portalului techcrunch.com.

Astfel, start-up-ul Duolingo a ajuns în total la finanţări în valoare de 108,3 milioane dolari şi la o evaluare de 700 milioane dolari. Duolingo, start-up înfiinţat în urmă cu 5 ani, a depăşit recent 200 milioane de utilizatori, dintre care 25 milioane sunt activi lunar.

Duolingo le pune la dispoziţie utilizatorilor peste 40 de cursuri diferite pentru a învăţa 23 de limbi, printre care se numără italiana, franceza, portugheza, germana, japoneza sau chineza din limba engleză . Aplicaţia este disponibilă pe platformele iOS, Android şi Windows 8 şi 10.

Compania are în plan să folosească ultima investiţie primită pentru a-şi mări echipa de la 80 de persoane în prezent la peste 150 în 2018. În principal Duolingo caută să recruteze ingineri şi designeri web.