Betty Ice: Am avut vânzări mai mari în S1 2017, însă creşterea este sub estimări din cauza vremii capricioase

Autor: Mădălina Panaete 26.07.2017

Vasile Armenean, proprietarul producătorului de îngheţată Betty Ice, spune că vremea capricioasă a contra­ca­rat efectele po­zi­tive aduse de creşterea eco­no­mi­­că, astfel că anul acesta con­su­­mul de în­gheţată nu va avea o creş­tere majoră.

„Nu este un an foarte bun pentru pia­ţa de îngheţată. Dacă vremea va fi bu­nă în următoarea lună şi jumătate, atunci consumul ar putea recupera din teren. Vânzările noastre nu au scăzut, dar creşterea înregistrată a fost sub cea estimată pentru primul semestru. Creşterea economică şi a consumului în general ne-a ajutat, însă vremea nu. Dacă vom termina anul cu vânzări ase­mănătoare cu cele de anul trecut sau cu un plus, atunci va fi un rezultat bun“, spune antreprenorul, care deţine o companie cu afaceri de 126,7 de milioane de lei (28 mil. euro). El nu a înaintat date despre avansul busi­nes­sului înre­gis­trat în pri­mele şase luni ale anului.

Consumul de înghe­ţată este puternic sezo­nier în România, astfel că 80-90% din vânzări se rea­li­zea­ză în perioada verii.

„ Cresc uşor an de an vân­zările de îngheţată în timpul iernii. Însă, prin­cipala pro­­­blemă con­stă în fap­­­tul că în ceea ce pri­veşte con­sumul per ca­pita suntem pe ulti­me­le lo­curi în Europa cu 1,8-2 kilograme de în­ghe­ţată“, mai spune an­tre­­pre­norul, care deţine cel mai mare produ­că­tor local de în­ghe­ţată.