Bucureştiul pune frână la malluri. Investitorii merg în oraşele din provincie cu proiecte de centre comerciale noi

Autor: Alina-Elena Vasiliu 27.07.2017

Dezvoltatorii imobiliari au anunţat şase proiecte de centre comerciale noi cu dată de livrare maximum în 2019, toate în afara Capitalei.

Cei mai mulţi s-au orientat către oraşe precum Cluj-Napoca, Râmnicu Vâlcea sau Satu Mare, considerate de consultanţi oraşe din eşalonul al doilea. Astfel, Bucureştiul rămâne la stocul actual de malluri, după ce anul trecut a fost vedeta a două inaugurări majore - Park Lake Plaza şi Veranda Mall, care au cumulat circa 100.000 de metri pătraţi.

„Ritmul de dezvoltare a pieţei centrelor comerciale a încetinit în ultima perioadă ca urmare a întârzierilor în obţinerea autorizaţiilor de construire, dar şi a numărului limitat de dezvoltatori activi şi a restrângerii numărului de oportunităţi pentru construcţia de proiecte dominante în marile oraşe“, spun reprezentanţii Activ Property Services, compania care a realizat studiul.

Stocul modern de centre comerciale a ajuns la o suprafaţă închiriabilă de 3,2 milioane de metri pătraţi la nivelul întregii ţări. Aproape o treime din total se regăseşte doar în Bucureşti.