PeliFilip îi asistă pe grecii de la NBG în procesul de vânzare a Băncii Româneşti către OTP

Autor: Cristina Bellu 28.07.2017

Casa de avocatură PeliFilip asistă grupul elen National Bank of Greece (NBG) în tranzacţia de vânzare către OTP Bank România a pachetului de acţiuni deţinut la Banca Românească, reprezentând 99,28% din capitalul social şi a unui portofoliu de credite.

„Suntem onoraţi să asistăm National Bank of Greece la finalizarea celei mai mari tranzacţii din domeniul bancar din ultimii doi ani.(...)”, a spus Alina Stancu Bîrsan, partener PeliFilip.

Achiziţia Băncii Româneşti va avea un impact important pentru OTP Bank, în condiţiile în care sucursala locală a grupului maghiar va intra în top zece bănci locale după active, posibil pe locul opt, cota de piaţă a OTP Bank România urmând să crească în urma finalizării tranzacţiei la aproximativ 4%.

Finalizarea tranzacţiei este supusă aprobării autorităţilor de supraveghere şi este estimată pentru începutul anului 2018.

Echipa PeliFilip implicată în această tranzacţie a fost coordonată de către Alexandru Bîrsan şi Alina Stancu Bîrsan, parteneri, şi le-a inclus pe Mirona Apostu (Senior Associate), Olga Niţă (Senior Associate), Rebecca Marina (Associate) şi Sânziana Bîrsanu (Associate).

PeliFilip a lucrat la această tranzacţie alături de Freshfields, una dintre cele mai importante case de avocatură din Marea Britanie, avocaţii internaţionali ai vînzătorului.