Schimbări în topul celor mai mari asigurători în T1 2017. Noul lider este City Insurance

Autor: Claudia Medrega 31.07.2017

Pe locurile următoare în topul asigurărilor din T1 se plasează Groupama, NN Asigurări de Viaţă, Generali, BCR Asigurări de Viaţă şi Uniqa Asigurări.



Piaţa asigurărilor a crescut cu 8% în T1 2017, totalul pri­melor brute subscrise ajun­gând la 2,73 mld. lei. Topul celor mai mari companii de asigurări a înregistrat schimbări, City Insurance - ieşită recent din procedura de redresare financiară - devenind lider. Pe poziţiile următoare în top s-au situat Allianz Ţiriac, Euroins, Omniasig şi Asirom.

Companiile locale de asigurări (generale şi de viaţă) au subscris în T1 din 2017 prime brute sub­scrise în va­loare de 2,73 mld. lei, în creş­te­re cu 8% faţă de aceeaşi perioadă de a­nul trecut, potrivit datelor agregate de Auto­ritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Datele includ atât societăţile de asigurare, cât şi sucursalele.

Cea mai mare parte a subscrierilor, circa 80%, au fost pe segmentul asigurărilor generale.

Asigurările generale au înregistrat în primul trimestru al anului 2017 o creştere de 1% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2016, în timp ce ascensiunea pe segmentul de asigurări de viaţă a fost de 35,8%.

Valoarea primelor brute subscrise de către societăţile de asigurări şi de sucursale, doar pe teritoriul României, a fost de 2,71 mld. lei, în creştere cu 9% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent. Primele brute subscrise pe teritoriul altor state au înregistrat o scădere cu 51% în T1 2017.