Producţia de morcovi a României a scăzut cu 11% în 2016, ajungând la 108.500 de tone

Autor: Roana Rotaru 31.07.2017

România a produs anul trecut circa 108.500 tone de morcovi, cu 11% mai puţin faţă de anul precedent, o producţie care a plasat România pe locul 10 în topul celor mai mari producători de morcovi din UE în 2016, după ce în anul precedent, anul  2015, România a ocupat locul nouă în UE la porducţia de morcovi, potrivit datelor Eurostat.

Cel mai mare producător de morcovi din UE este Polonia, care a recoltat o producţie de 822.000 de tone de morcovi anul trecut, urmată de Germania (642.000 tone), Olanda (600.000 tone), Franţa (578.500 tone), Italia (531.000), Spania, Belgia, Danemarca, Suedia şi România.

Producătorii agricoli din UE au recoltat anul trecut legume de pe o suprafaţă totală de peste 2,1 milioane de hectare. Italia a fost cel mai mare producător de legume din UE, cu o suprafaţa totală cultivată de 420.000 de hectare, ceea reprezintă 19,8% din suprafaţă cultivată cu legume la nivelul UE.