Blocajul din infrastructură şterge 11% din afacerile grupului Teraplast Bistriţa pe S1 2017. Profitul net, minus 59%

Autor: Liviu Popescu 02.08.2017

Grupul Teraplast Bistriţa, cel mai mare procesator de PVC din România, a raportat pentru primul semestru un profit net de 8 mil. lei, minus 59% faţă de primele şase luni din 2016, în timp ce afacerile au scăzut cu 11%, la 172 mil. lei.

„Blocajul din infrastructură continuă să influenţeze negativ businessul Teraplast, iar din informaţiile pe care le deţinem în acest moment nu vor exista îmbunătăţiri semnifi­cative în următoarea jumătate a anului“, explică Mirela Pop, di­rec­to­rul general al grupului Tera­plast. Aceasta anticipează că fa­brica de panouri TeraSteel Serbia va aduce anul acesta un plus de aproximativ 4 mil. euro (18 mil. lei la cursul din prezent) în cifra de afaceri consolidată, iar pro­du­cătorul de ţiglă metalică Depaco va avea de asemenea o contri-buţie importantă. „Suntem încre-zători că vom reuşi să fim aproape de ţintele de vânzări şi de profita­bilitate propuse pentru acest an.“

Societatea-mamă a Teraplast este listată pe segmentul principal al BVB cu o capitalizare de 394 mil. lei, dar implicit investitorii evaluează rezultatele financiare pe întreg grupul.