Mark Zuckerberg face încă un pas în cursa pentru Biroul Oval, angajând unul dintre cei mai cunoscuţi consilieri din scena politică

Autor: Alex Ciutacu 05.08.2017

Mark Zuckerberg şi soţia sa, Priscilla Chan, au angajat un consilier democrat, încurajând zvonurile conform cărora CEO-ul Facebook intra în scena politica, potrivit Business Insider.

Consilierul, Joel Benenson, este fostul sfătuitor principal al lui Barack Obama şi a condus strategia electorală pentru Hillary Clinton.

Potrivit unui raport publicat în Politico, Benenson va conduce cercetările pentru Initiativa Chan-Zuckerberg, un efort filantropic lansat în anul 2015.

Cu toatea acestea, angajarea consilierului vine odată cu alte mişcări ale lui Zuckerberg care au fost percepute drept dorinţa de a candida la prezidenţiale.

Zuckerberg s-a îmbarcat într-o excursie prin mai multe state din SUA, oprindu-se la o fermă din Wisconsin, la fabrica Ford din Michigan şi la cimitirul Războiului Cibil din Vicksburg, Mississippi, printre alte locaţii.

Luna trecută, din rezultatele unui Sondaj al Politicilor Publice a reieşit că 40% din respondenţi l-ar susţine pe Mark Zuckerberg într-o eventuală candidatură la preşedinţie împotriva lui Donald Trump.