Tranzacţie: Logicom preia de la antreprenorii Vlad şi Sanda Maican distribuitorul IT&C Gemini SP şi sare la un business anual de peste 150 mil. lei

Autor: Adrian Seceleanu 03.08.2017

Logicom, unul dintre cei mai mari 20 de jucători de pe piaţa locală de distribiţie, îşi va prelua rivalul Gemini SP, în urma operaţiunii rezultând o companie cu afaceri anuale de peste 150 mil. lei care va intra în top 10 jucători din industrie. Logicom va prelua compania de la antreprenorii români Vlad şi Sanda Maican.

“Logicom Information Technology SRL a semnat un preacord de achiziţie a companiei de distribuţie IT Gemini SP SRL”, conform unui anunţ al Logicom. “La data finalizării tranzacţiei Logicom va plăti Gemini 500.000 de euro şi valoarea bunurilor care se vor afla pe stoc pentru o perioadă de mai puţin de 6 luni de zile. Această sumă este estimată la 3 milioane de euro. O altă sumă de 100.000 de euro va fi achitată după cinci ani de la finalizarea tranzacţiei”, conform anunţului Logicom.

Subsidiara locală a grupului de distribuţie Logicom din Cipru a avut anul trecut afaceri de 83 mil. lei, în scădere cu 19% faţă de anul anterior, şi o pierdere netă de 0,7 mil. lei, în creştere cu 41% faţă de anul anterior. Conform Anuarului IT&C al României, care va fi editat în această lună de ZF, compania se afla pe locul 14 în topul celor mai mari distribuitori locali după cifra de afaceri din 2016.

Gemini SP, pe de altă parte, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 70,3 mil. lei, în creştere cu 2,5% faţă de anul anterior. Compania antreprenorilor Vlad şi Sanda Maican a înregistrat anul trecut un profit net de 20.684 lei, cel mai mic din anul 2002 până în prezent. Compania a înregistrat profit în fiecare din ultimii 15 ani, cel mai mare câştig fiind obţinut în anul 2003 - 3,9 mil. lei, conform datelor de la Finanţe. Conform Anuarului IT&C al României, care va fi editat în această lună de ZF, Gemini SP se afla pe locul 15 în topul celor mai mari distribuitori locali după cifra de afaceri din 2016.

Cei mai mari 60 de jucători de pe piaţa locală de distribuţie IT&C au înregistrat anul trecut afaceri cumulate de 4,4 mld. lei (979,4 mil. euro), în creştere cu 0,9% faţă de anul trecut, conform Anuarului IT&C al României.