PwC România: „Vânzarea Praktiker către Kingfisher a necesitat aproape şase luni de negocieri. Domnul Susli este un antreprenor pursânge, va întoarce banii în România“

Autor: Roxana Rosu 04.08.2017

Echipa de Tranzacţii a PwC România şi firma sa afiliată de avocatură, D&B David şi Baias, au asistat acţionarii Praktiker în tranzacţia de vânzare către bri­tanicii de la Kingfisher, finalizarea contractului venind după şase luni de negocieri, care s-au intensificat în perioada imediat anterioară semnării.

„A fost o tranzacţie foarte interesantă, ce include şi preluarea unor active imobiliare deţinute de vânzători. Semnarea contractului a necesitat aproape şase luni de negocieri, care s-au intensificat în perioada imediat anterioară semnării“, a declarat Anda Ro­janschi, partener la D&B David şi Baias, liderul echipei de servicii de asistenţă fiscală şi juridică în tranzacţii.

Tranzacţia a presupus pre­luarea unei reţele de 27 de ma­ga­zine de bricolaj, cu o cifră de afaceri de circa 630 mil. lei în 2016.

Echipa PwC România şi D&B David şi Baias implicată în tranzacţie a fost formată din aproximativ 10 consultanţi şi avocaţi care au oferit vânzătorului servicii de consultanţă de corporate finance, consultanţă juridică şi fiscală.