Tranzacţie pe piaţa de distribuţie IT&C: ciprioţii de la Logicom preiau compania locală Gemini SP

Autor: Ioana Nita 04.08.2017

Logicom, subsidiara locală a grupului de distribuţie cu acelaşi nume din Cipru, va prelua în totalitate ope­ra­ţiu­nile competitorului său direct Gemi­ni SP, în urma tran­zacţiei urmând să re­zul­te o companie cu afa­ceri anuale de peste 150 mil. lei care va intra în top 10 ju­cători din industrie.

„Logicom Informa­tion Technolo­gy SRL a sem­nat un preacord de achi­zi­ţie a companiei de dis­tribuţie IT Gemini SP SRL“, con­form unui anunţ al Logi­com. „La data finali­zării tran­zac­ţiei Logicom, va plă­ti Ge­mi­ni 500.000 de euro şi valoarea bunurilor care se vor afla pe stoc pentru o pe­rioa­dă de mai puţin de 6 luni de zile. Această su­mă este estimată la 3 mi­lioa­ne de euro. O altă sumă de 100.000 de euro va fi achi­ta­tă după cinci ani de la fi­nalizarea tran­zacţiei“, conform anun­ţului Logicom.

Logicom, unul dintre cei mai mari 20 de jucători de pe piaţa locală de distri­buţie, va prelua Gemini SP de la an­tre­prenorii români Vlad şi Sanda Maican, care au fondat compa­nia în 1992.

Logicom a înregistrat anul trecut afa­ceri de 83 mil. lei, în scădere cu 19% faţă de 2015, în timp ce Gemini SP avut o cifră de afaceri netă de 70,3 mil. lei, plus 2,5%.

În ceea ce priveşte pro­fitabilitatea, doar Ge­mi­ni a avut anul trecut pro­fit, va­loa­rea netă a aces­tuia fiind de de 20.684 de lei, cel mai mic însă din anul 2002 până în prezent. În schimb, Logicom a înre­gis­trat o pierdere pierdere netă de 0,7 milioane de lei în 2016.