Probleme pentru miliardarul Warren Buffett: Fondul său a ajuns la 100 miliarde de dolari, dar a identificat puţine oportunităţi de investiţii

Autor: Anca Olteanu 07.08.2017

Din cauza faptului că Berkshire nu plăteşte dividende şi cumpără rar propriul capital, Buffett trebuie să găsească metode pentru a investi banii, scrie Bloomberg.

„Ar fi minunat să facă banii aceia să circule, dar lista companiilor pe care doreşte să le deţină este foarte, foarte mică”, a spus Davis Rolfe, director de investiţii la Wedgewood Partners, manager care supervizează inclusiv capitalul Berkshire.

La întâlnirea anuală din mai, Berkshire a declarat că nu a mai achiziţionat nimic de foarte mult timp şi că nu ar trebui să păstreze atâţia bani pentru o perioadă lungă.

Buffett a investit în foarte puţine lucruri anul acesta. Berkshire Hathaway şi-a dublat investiţia în Apple, aceasta ajungând la 133 de milioane de acţiuni în primul trimestru din 2017, după ce a cumpărat milioane de acţiuni. Berkshire a realizat două fonduri mici de investiţii, unul în real estate şi unul într-o unitate de microfinanţare care acordă credite ipotecare.

Berkshire a finalizat o înţelegere, luna trecută, pentru a cumpăra cea mai mare uzină electrică din Texas, pentru 9 miliarde de dolari.

Berkshire a înregistrat venituri nete în valoare de 4,26 miliarde de dolari în al doilea trimestru din 2017.