Ce schimbări fundamentale ne vor lovi în viitor: Pensionarii vor deveni tinerii antreprenori ai viitorului, iar copiii de astăzi vor fi mai săraci pentru că părinţii lor nu le vor mai lăsa case moştenire deoarece le vor vinde în timpul vieţii ca să-şi menţină nivelul de trai şi să se plimbe în lume

Autor: Cristian Hostiuc 11.08.2017

Unul dintre cele mai interesante articole pe care le-am citit în ultimul an este legat de ”The New Old“ din revista britanică The Economist. De fapt este un supliment special dedicat impactului creşterii longevităţii asupra economiei. Pentru cei care sunt interesaţi, acest supliment este în numărul din 8 iulie 2017, care are pe copertă ”The German Problem“.

Ideea centrală este că aceia care ies acum la pensie, generaţia de după al doilea război mondial, cea mai puternică din istoria lumii, vor schimba economia actuală, denumită Gig/Economy, mai mult decât estimăm noi în acest moment. Pur şi simplu pensionarii vor deveni principala forţă economică prin consum, turism, leisure, wellness şi sănătate. La polul opus, copiii şi nepoţii pensionarilor vor fi mai săraci pentru că nu vor mai avea ce moşteniri să primească.

1. Creşterea speranţei de viaţă va aduce această generaţie de pensionari în situaţia de a deveni noua generaţie de antreprenori ai lumii mai mult decât tânăra generaţie. Etica muncii cu care au fost obişnuiţi va face diferenţa în business versus etica muncii tinerilor antreprenori. Lumea se va baza mai mult pe pensionarii antreprenori decât pe tinerii antreprenori. În America, ”the Boomers“, cei care sunt între 55 şi 65 de ani, au şanse mai mari – 65% - de a începe o companie faţă de cei care au între 20 şi 34 de ani, scrie The Economist citând un institut de cercetare – The Kauffman Foundation.

2. Companiile vor căuta în viitor să angajeze seniori, pentru că nu vor avea de unde să ia tineri, având în vedere că noile generaţii sunt din ce în ce mai reduse ca număr. Roboţii vor înlocui multe poziţii, dar nu pe toate. Pentru a menţine cultura muncii firmele se vor baza mai mult pe cei seniori decât pe cei tineri.

3. Creşterea speranţei de viaţă îi va aduce pe pensionari în postura de a avea după pensie a doua viaţă şi chiar a treia viaţă – în acest caz, vor creşte ”întâlnirile“ dintre oameni, mulţi îşi vor reface viaţa, ceea ce va implica schimbări majore în comportament, în consum, în economie. La un moment dat am citit un articol despre viitor în Financial Times; un futurolog spune că vom trăi până la 100 de ani (cei care vin din spate), iar pe parcursul vieţii vom avea trei relaţii majore/căsătorii. Un Tinder pentru pensionari va fi ceva comun.

4. Industria de turism şi wellness va exploda peste tot: ”pensionarii“ vor dori să se bucure de viaţă, mai ales că vor fi mai sănătoşi, iar speranţa de viaţă creşte. Nu degeaba chinezii au cumpărat Club Med, cea mai cunoscută companie franceză din turism.

5. Economiile acumulate în timp de către pensionari vor fi cheltuite în timpul vieţii, ceea ce înseamnă că mai puţini bani vor fi lăsaţi moştenire. Aviz copiilor!

6. Pentru că pensia va fi prea mică, pensionarii îşi vor cash-ui proprietăţile imobiliare deţinute pentru a face rost de bani ca să se plimbe în lume, să beneficieze de tratamente de sănătate şi să o ducă bine. Asta înseamnă că nu vor mai lăsa moştenire casele şi apartamentele, făcându-le viaţa mai grea copiilor, care va trebui să muncească.

7. Copiii pensionarilor vor deveni mai săraci: pentru că vor lăsa mai puţine bunuri moştenire, relaţiile cu copiii se vor răci, fiecare trăindu-şi viaţa separat. Acest lucru va implica o schimbare fundamentală în comportamentul copiilor, care vor deveni mai săraci.

8. Tehnologia, noile produse şi aplicaţii vor face viaţa mai uşoară seniorilor: asta înseamnă că aceia care vor să schimbe lumea, să devină milionari, ar trebui să se gândească mai mult la ce nevoi vor avea pensionarii şi cum ar trebui să arate aplicaţiile pentru ei, dacă vor să dea lovitura.

9. Industria de servicii va creşte exponenţial, ceea ce înseamnă că banii se vor duce spre cei care vor avea grijă de pensionari, începând de la azilele de lux şi până la însoţitori. În Bucureşti, Wargha Enayati investeşte 40 de milioane de euro într-un complex de lux pentru seniori, de fapt un hotel cu de toate, începând de la parteneri de discuţie, călătorii, business şi până la servicii de sănătate.

Mai mult ca sigur că o bună parte dintre voi, cei care citiţi Business Magazin, încă mai aveţi mult până la pensie, aşa că nu vă bateţi capul cu viitorul. Dar, treptat, aceste tendinţe demografice şi economice din vest se vor îndrepta şi către noi, iar când veţi ieşi la pensie va fi o altă lume. Eu zic să vă rezervaţi de pe acum o cameră într-un azil de lux. Gândiţi-vă cum rezervaţi locurile la o grădiniţă mai bună pentru copiii voştri, cu câţiva ani înainte.

Acest articol a apărut prima dată în revista Business Magazin