Sorin Gavrilă şi Cristinel Lungu au dus businessul distribuitorului Simba Invest din Bacău la 336 milioane lei

Autor: Mădălina Panaete 16.08.2017

Afacerile distribuitorului de bunuri de larg consum Simba Invest, controlat de antreprenorii Sorin Gavrilă şi Cristinel Lungu din Bacău, a ajuns în 2016 la 336 milioane de lei (aproape 75 mil. euro), în creştere cu 11% faţă de anul precedent, arată datele de pe mfinante.ro.

Faţă de anul 2013, businessul distribuitorului de bunuri de larg consum aproape că s-a dublat, însă a venit după mai mulţi ani de scăderi majore. De exemplu, în 2010, cifra de afaceri a companiei ajunsese la peste 950 de milioane de lei, conform datelor de la Ministerul de Finanţe. Însă, piaţa de distribuţie a bunurilor de larg consum a fost afectată de scăderea consumului, dar şi de câteva insolvenţe şi mai apoi falimente importante.

În 2014, doi jucători mari din distribuţie - Pamimai şi Top Brand Distribution - au intrat în insolvenţă, clienţii acestora fiind împărţiţi de alte companii, astfel că aceştia şi-au mărit cotele de piaţă. Şi profitul net al Simba Invest s-a majorat anul trecut, de aproape două ori faţă de anul precedent, ajungând la 7,9 milioane de lei. Compania a avut un număr mediu de 613 salariaţi.