Dezvoltatorul imobiliar Iridex Group a vândut jumătate din apartamentele complexului Grunenpark în faza de construcţie

Autor: Roxana Rosu 16.08.2017

Dezvoltatorul imobiliar Iridex Group a vândut 50% din apartamentele din ansamblul rezidenţial Grunenpark, situat în cartierul Drumul Taberei, unde investiţia totală se ridică la 10 milioane euro.

Proiectul va avea trei blocuri, cu 85 de apartamente cu două, trei şi patru camere, urmând să fie livrat în trimestrul II al anului viitor.

”Am mizat pe dezvoltarea unei comunităţi, într-o zonă verde, oferind unităţi rezidenţiale ce pot asigura tot confortul unei vieţi urbane: apartamente cu suprafeţe generoase în blocuri cu regim de joasă înălţime, boxe pentru depozitare şi facilităţi precum parc şi loc de joacă pentru copii”, explică Anca Bănăţeanu, reprezentant Iridex Group.

Complexul Grunenpark este ridicat într-o zonă de vile, intenţia dezvoltatorului fiind de a oferi o alternativă celor care doresc să locuiască aici, dar nu îşi pot permite o vilă şi costurile de administrare ale acesteia.

Cererile au venit cu precădere din partea familiilor tinere, la început de drum: o nişă este formată din persoane care locuiau cu chirie şi vroiau propria casa, iar cealaltă o constituie clienţii care doresc un ”upgrade imobiliar” – renunţă la apartamentul de bloc vechi pentru unul nou, cu o cameră în plus. Cele mai bine vândute au fost unităţile cu trei camere.

Iridex Group a fost înfiinţat în 1990, iar în portofoliul companiei se află patru clădiri de birouri, cu o suprafaţă cumulată de 30.000 mp, în zona de nord a Bucureştiului. Toate clădirile sunt 100% închiriate către companii multinaţionale private şi două instituţii publice. Sesizând revenierea segmentului rezidenţial şi a cererii în creştere pentru spaţii moderne de locuit, Iridex a decis să îşi diversifice portofoliu şi a început în toamna anului 2016 un proiect rezinţial în cartierul Drumul Taberei.