Agricover Credit IFN a acordat fermierilor credite în valoare de 93,5 mil. euro în primul semestru al acestui an, cu 30% mai mult faţă de aceeaşi perioadă din 2016

Autor: Roana Rotaru 17.08.2017

Agricover Credit IFN - divizia de finanţare a Agricover Holding, a acordat credite fermierilor în valoare de 421 mil. lei (93,5 mil. euro) în primul semestru al anului 2017, în creştere cu 33% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016, potrivit reprezentanţilor companiei.

În primul semestru al acestui an, Agricover Credit IFN avea un număr de 2.410 de clienţi activi, în creştere cu 30% comparativ cu primul semestru al anului 2016.

„Creşterea numărului de clienţi şi a plasamentelor acordate fermierilor au reprezentat principalele obiective Agricover Credit pentru primul semestru al anului 2017. Rezultatele obţinute confirmă faptul că avem o bază solidă de dezvoltare. Dispunem de capitaluri proprii consistente, produse specializate de finanţare şi un portofoliu bine echilibrat, cu o creştere semnificativă pe segmentul de clienţi medii şi mici” a declarat Robert Rekkers, directorul general al Agricover Credit IFN.

Compania a încheiat primul semestru al anului 2017 cu un profit net de 11,3 mil. lei (2,5 mil. euro), în scădere cu circa 22% faţă nivelul anului trecut. Rezultatele au fost influenţate de cheltuiala cu provizioanele de risc realizată în primele şase luni ale anului, rata creditelor neperformante fiind de 1,4%, potrivit reprezentanţilor companiei.

Grupul Agricover este  unul dintre cei mai mari distribuitori de materii prime agri­cole şi traderi de cereale de pe piaţa lo­cală. Agricover Holding, care reuneşte diviziile Agri-Business şi Agri-Finance, are peste 850 angajaţi şi un număr de peste 4.500 clienţi fermieri la nivel naţional.