Şi-a început cariera în modă, s-a îmbogăţit din petrol şi a devenit prima femeie cancelar a ţării

Autor: Business Magazin 20.08.2017

Afacerista nigeriană este una dintre cele mai bogate femei din Africa şi una dintre cele mai înstărite femei de culoare din lume. Deşi a început cu afaceri în domeniul modei, s-a implicat de-a lungul timpului şi în alte domenii. Astăzi este directoarea grupului The Rose of Sharon şi vicepreşedintele executiv al Famfa Oil Limited. În 2014, Alakija a devenit cea mai bogată femeie din Nigeria, iar astăzi are o avere estimată la 1,62 miliarde de dolari.

Folorunsho Alakija s-a născut în 1951, în Ikorodu, Lagos, în Nigeria, iar la şapte ani a fost trimisă în Regatul Unit pentru învăţământul primar, unde a urmat şcoala de fete Hafodunos Hall din Llangernyw, în Ţara Galilor. După ce s-a întors în Nigeria a urmat Liceul Musulman Sagamu Ogun State, iar apoi a plecat iar în străinătate pentru a continua studiile la Colegiul Central din Pitman, Londra, şi a învăţa designul de modă la American College.

Alakija şi-a început propria afacere punând bazele unei companii de croitorie, Stitches Supreme, iar perseverenţa i-a fost răsplătită. Având inspraţia să se axeze pe o nişă, compania sa a crescut considerabil, iar Alakija i-a schimbat numele în The Rose of Sharon House of Fashion. Ulterior, a devenit preşedintele Asociaţiei Designerilor de modă din Nigeria (FADAN), unde şi-a lăsat amprenta şi a promovat prin toate mijloacele cultura nigeriană, mai ales prin stilul personal. Mai târziu, a fost selectată ca vicepreşedinte al Consiliului Patrimoniului Naţional şi al Fondului pentru Arte de către guvernul federal din Nigeria.

Citiţi continuarea pe businessgamazin.ro