Doi morţi şi zeci de răniţi în urma unui cutremur de 4 grade din sudul Italiei. MAE: Nu există cetăţeni români printre victimele cutremurului din insula italiană Ischia

Autor: Mihai Draghici 22.08.2017

Cel puţin două persoane au murit, iar alte zeci sunt rănite în urma cutremurului de suprafaţă produs luni seară în sudul Italiei, afirmă surse citate de publicaţiile La Repubblica şi Corriere della Sera.

Potrivit bilanţului preliminar, două persoane au murit, iar 25 au fost rănite în urma cutremurului, mulţi dintre răniţi fiind în stare gravă.

Cel puţin zece persoane sunt date dispărute în urma seismului, iar şase clădiri s-au prăbuşit în localitatea Casamicciola.

Institutul italian de seismologie a modificat magnitudinea cutremurului produs luni seară în sudul Italiei, anunţând în cursul nopţii că a fost de 4,0 grade, relatează cotidianul Corriere della Sera.

Iniţial, Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie (INGV) anunţase o magnitudine de 3,6 grade.

Ulterior, Institutul a precizat că valoarea de 3,6 grade a fost magnitudinea locală, precizând că, în funcţie de durata mişcării telurice, intensitatea a fost de 4,0 grade.

Seismul a avut loc la adâncimea de doar zece kilometri, în zona Insulei Ischia.

La rândul său, Institutul american de geofizică (USGS) a anunţat o magnitudine de 4,3 grade.\


Niciun cetăţean român nu se află printre victimele cutremurului produs luni seară în Insula Ischia, informează Ministerul Afacerilor Externe, după ce ambasada României la Roma a făcut verificări, împreună cu autorităţile locale.

”Referitor la seismul care a avut loc la data de 21 august 2017 în insula italiană Ischia, precizăm faptul că Ambasada României la Roma a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, pentru a verifica dacă există persoane de cetăţenie română afectate. Până la acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea unor cetăţeni români afectaţi de seism”, precizează MAE.

Ambasada României la Roma monitorizează în continuare situaţia şi menţine legătura cu autorităţile italiene. Cetăţenii români au la dispoziţie mai multe linii telefonice unde pot apela în cazul în care au nevoie de asistenţă consulară.

”Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Roma – (0039) 06 835 233 58; (0039) 06 835 233 56; (0039) 06 835 233 52; (0039) 06 835 233 44, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice 0039 345.147.39.35”, mai precizează MAE.