Google trebuie să convingă UE că va opri „discriminarea” altor servicii de comparare a preţurilor pentru a evita noi amenzi

Autor: Adrian Seceleanu 30.08.2017

Gigantul american Google trebuia să prezinte până ieri Uniunii Europene un plan privind felul în care intenţionează să respecte ordinul Bruxelles-ului de a înceta „discriminarea” la care ar fi supuse de către motorul de căutare alte servicii de comparare a preţurilor pentru a evita noi penalizări care să se adauge amenzii record de 2,4 miliarde de euro primite în acest an de la blocul comunitar, scrie Bloomberg.

Compania a anunţat că va respecta termenul limită şi va prezenta o strategie, fără a oferi detalii, notează Reuters. UE a oferit Google 60 de zile pentru a veni cu o propunere de a „stopa conţinutul ilegal” şi de 90 de zile pentru a face modificări în felul în care afişează rezultatele căutărilor pentru diferite produse.

Aceste schimbări trebuie să fie implementate până la data de 28 septembrie pentru a bloca aplicarea unor penalităţi ce se pot ridica până la 5% din veniturile zilnice ale Google pentru fiecare zi în care ordinul nu este respectat. „Obligaţia de a respecta ordinul cade în exclusivitate în sarcina Google”, au spus reprezentanţii Comisiei Europene pentru Bloomberg. Serviciul Google Shopping nu este disponibil în România.