Apple va colabora cu Accenture pentru a ajuta firmele mari să scrie aplicaţii pentru iPhone şi iPad

Autor: Adrian Seceleanu 30.08.2017

Gigantul american Apple va încheia un parteneriat cu compania de servicii Accenture pentru a ajuta companiile mari să dezvolte aplicaţii mai bune pentru sistemul de operare iOS instalat pe iPad-uri şi iPhone-uri, scrie Reuters. Accenture va crea echipe speciale care să-şi ajute clienţii, printre care se numără bănci şi retaileri, să dezvolte aplicaţii mobile pentru echipamentele Apple.

Angajaţi ai Apple, printre care se numără ingineri software şi designeri specializaţi în dezvoltarea de interfeţe, vor lucra alături de inginerii de la Accenture în aceste echipe, potrivit sursei citate. Prima echipă comună a Apple şi Accenture va fi localizată în San Francisco, au declarat reprezentanţi ai companiei de servicii, care nu au oferit detalii despre numă­rul total de echipe care va fi format.

Echipele de ingineri se vor concentra pe aplicaţiile care sunt utilizate de angajaţii care interacţionează cu publicul sau direct de către consumatori - aşa cum sunt aplicaţiile instalate pe iPad-uri montate în holurile băncilor. Apple ar putea anunţa pe data de 12 septembrie noi modele de iPhone şi o nouă versiune a ceasului său inteligent, conform Wall Street Journal.