FP mandatează UniCredit pentru a-şi lichida deţinerea de 49% la Salrom, evaluată la 181 de milioane de lei

Autor: Liviu Popescu 31.08.2017

Fondul Proprietatea intenţionează să-şi lichideze deţinerea de 49% pe care o are la Salrom, singurul pro­ducător de sare din România, şi a angajat banca UniCredit pentru a analiza variantele, spune Johan Meyer, coma­na­ger de portofoliu al Fondului Proprietatea, într-un interviu acordat agenţiei de presă Thomson Reuters.

Aceasta este prima ieşire a lui Meyer în media din toamna anului 2016 încoace, adică de când a fost mandatat să îl secondeze pe Greg Konieczny la conducerea Fondului.

Salrom este controlat în proporţie de 51% de stat, iar în 2015 Mihai Tudose, pe atunci ministru al economiei, spunea pentru ZF că ministerul ar fi dispus să cumpere pachetul de 49% din capital pe care Fondul Proprietatea îl deţine la Salrom dacă i se va face o ofertă.

Fondul Proprietatea a intrat în acţionariatul Salrom în 2007, iar în prezent evaluează deţinerea sa la companie la 181 mil. lei, în urcare anuală cu 2,3%, potrivit rapoartelor semestriale publicate pe site-ul Fondului. Spre comparaţie, în 2007 valoarea Salrom în portofoliul Fondului era de 54 de milioane de lei.