Furnizorul de inputuri Agroind Cauaceu investeşte 2 mil. euro într-o bază pentru cereale

Autor: Mădălina Dediu Panaete 31.08.2017

Agroind Cauaceu, companie specializată în comerţul cu cereale şi inputuri pentru agricultură, va deschide anul viitor a cincea bază de colectare şi depozitare a cerealelor a societăţii, în localitatea Batăr (jud. Bihor).

„Vom face o bază nouă pentru cereale. Am primit acordul de finanţare pentru un proiect cu fonduri europene de circa 2 milioane de euro. Vom începe con­strucţia bazei anul acesta şi vom finaliza proiectul anul viitor“, a declarat Dan Corbuţ, proprietarul Agroind Cauaceu, una dintre cele mai mari companii antre­pre­noriale din judeţul Bihor. Compania a avut în primul semestru o cifră de afaceri mai mare cu circa 5% faţă de perioada similară a anului anterior, iar antreprenorul estimează că ritmul de creştere se va păstra până la finalul anului. Astfel, compania ar putea ajunge la afaceri de 59-60 mil. euro în acest an.

Agroind Cauaceu este a treia cea mai mare companie cu capital privat românesc din judeţul Bihor într-un top condus de Votrom (distribuţie combustibili) şi European Food (industria alimentară). Compania comercializează cereale, inputuri pentru agricultură (seminţe, îngrăşă­minte, pesticide), dar lucrează şi 4.000 de hectare de teren agricol, pe care cultivă cereale.