Patria Bank, care a înghiţit Carpatica, a raportat în S1 o pierdere de 26 mil. lei

Autor: Anelis Baciu 04.09.2017

Patria Bank, banca care înghiţit Banca Comercială Carpatica, a înregistrat o pierdere de  26 milioane de lei în intervalul ianuarie - iunie al acestui an, în scădere cu circa 4 mi­lioane de lei faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit rezultatelor publicate pe bursă.

Veniturile nete ale băncii au crescut cu 60% în primele şase luni din acest an, până la  60,3 milioane de lei. Cea mai amplă creştere a fost înregistrată la nivelul veniturilor din comisioane, care au avansat cu 54%, până la 10,7 milioane de lei. Veniturile din dobânzi au urcat cu 22%, până la 47,5 milioane de lei.

Pe de altă parte, veniturile din tranzacţii şi din administrarea portofoliului de titluri de stat s-au diminuat cu 77%, până la 2,5 milioane de lei.

În acelaşi timp, cheltuielile operaţionale au crescut de la 67,7 milioane de lei la 86,4 milioane de lei, ceea ce înseamnă o creştere de 28%.

Patria Bank avea la finalul lunii martie un stoc de credite în valoare de 1,2 miliarde de lei, în creştere cu 1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Ritmul de creştere a activităţii de creditare a crescut după fuziune, noua bancă dispunând de o reţea de sucursale extinsă şi de o forţă de vânzări care îi creează premisele creşterii organice“, scrie în raportul semestrial.

În contul depozitelor atrase de la clienţi banca a raportat la finalul lunii iunie a anului trecut 3,1 miliarde de lei.