Premierul Tudose: Tarom, Aeroporturi Bucureşti, autostrada Bucureşti-Braşov, de importanţă naţională

Ziarul Financiar 04.09.2017

Premierul Mihai Tudose susţine că are în vedere stabilirea unei liste de obiective strategice de importanţă naţională, care va include Tarom, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi autostrada Bucureşti-Braşov.

„În ceea ce priveşte autostrada Bucureşti - Braşov, ne gândim serios dacă acest mare proiect poate fi declarat proiect strategic de importanţă naţională. Nu este pe bani europeni, este cu bani din buget. Banii sunt oricum în bugetul Ministerului Transporturilor. Să demarăm cât de repede cu putinţă, mai ales că sunt bucăţi desenate, cu avize de mediu luate, adică putem să începem efectiv construcţia pe acest tronson“, a spus Tudose.

El a menţionat că se intenţionează ca şi Tarom şi Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti să fie declarate obiective strategice de importanţă naţională. La rândul său, liderul PSD Liviu Dragnea a precizat că a discutat cu premierul Tudose ca săptămâna următoare să stabilească o listă de obiective strategice de importanţă naţională în domeniile agricultură, sănătate, infrastructură, educaţie şi cercetare.