Transgaz este descalificat din licitaţia pentru achiziţionarea operatorului reţelei de gaze din Grecia într-o tranzacţie de 400 milioane de euro

Autor: Liviu Popescu 06.09.2017

►Informaţia a apărut în cotidianul elen Kathimerini, fără traducere în engleză ►Transgaz nu a răspuns la solicitarea ZF până la închiderea ediţiei ►Şi alte consorţii au fost descalificate din cauza aceluiaşi motiv-încălcarea unei legislaţii europene.



Consorţiul format din Transgaz şi GRTgas, parte a gigantului energetic francez Engie, a fost descalificat din competiţia pentru achiziţionarea pache­tului de 66% al DESFA, ope­ratorul naţional al sistemului de trans­port al gazelor naturale din Grecia, pe motiv că oferta depusă ar încălca o directivă europeană în materie de energie, scrie cotidianul elen Ka­thimerini.

„Consultanţii angajaţi pentru privatizarea DESFA au respins oferta depusă de consorţiul Transgaz-GRTgas pe motiv că s-ar încălca legislaţia europeană în materie de energie. Cele două companii sunt operatori certificaţi ai reţelelor de gaze naturale, dar şi proprietari, ceea ce ar contraveni legislaţiei europene“, scrie publicaţia Kathimerini.