Nici nu vă închipuiţi că un restaurant poate face 2 milioane de euro pe an. Restaurantele pescăreşti de pe litoral lucrează şi cu marje de profit de 30%

Autor: Mirabela Tiron 07.09.2017

Restauranele cu specific pescăresc sunt noile vedete în rândul unităţilor cu mâncare de pe litoralul românesc, cei mai mulţi clienţi vin cu rezervare făcută din timp dată fiind cererea mare, care explică şi evoluţia accelerată a afacerilor acestor restaurante.

Golful Pescarilor, un restaurant deschis în 2014 în Agigea, a avut venituri mai mari cu 20% în primele opt luni din acest an faţă de perioada similară a anului trecut şi aşteaptă până la final de an afaceri de 8 milioane de lei.

„A fost un sezon foarte bun, restaurantul a funcţionat la capacitate maximă, pe perioada verii clienţii au venit cu rezervare făcută cu câteva zile înainte“, a declarat pentru ZF Dan Popa, 37 de ani, de profesie economist, admi­nistratorul şi acţionarul restaurantului. Golful Pescarilor, situat pe plaja Agigea în judeţul Constanţa, a fost deschis în urma unei investiţii de 100.000 de euro.

Un alt restaurant pescăresc unde clienţii stau la coadă să prindă un loc în sezonul de vară este Pescăria lui Matei, deschisă tot în Agigea în 2012 şi controlată de Matei Datcu, un tânăr la a treia generaţie de pescari. Pescăria lui Matei a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 8,5 milioane de lei şi un profit net de 2,8 milioane de lei, la 42 de angajaţi. Un alt restaurant cunoscut pentru preparatele din peşte pe litoralul românesc este ¢ ¢Popasul Pescarilor, din staţiunea Olimp, unul dintre cele mai vechi restaurante cu specific pescăresc, deschis în 1996.