Acţiunile SIF-urilor au crescut în ultima lună cu 5-12%, în ciuda unui BET în scădere cu peste 4%

Autor: Dan Grigore Ivan 08.09.2017

Capitalizarea bursieră totală a celor cinci SIF-uri a ajuns la 4,88 miliarde lei, după ce în ultima lună acţiunile acestora au înregistrat creşteri importante, deşi piaţa de capital bucureşteană a fost marcată în această perioadă de vânzări puternice ca urmare a evenimentelor ce au acaparat mai ales ultima parte a lunii august, precum şi a tensiunilor din Asia de Nord-Est care au domolit pe plan global apetitul pentru risc al invesititorilor.

Astfel, aprecierea valorii de piaţă a SIF-urilor s-a produs în condiţiile în care indicele BET, referinţa pieţei de capital locale, a coborât cu peste 4%, până aproape sub nivelul de 8.000 puncte.

Cea mai mare creştere în ultima lună a fost înregistrată de acţiunile SIF Banat-Crişana (SIF1), a cărei capitalizare bursieră a crescut cu 12,62%, până la 1,248 miliarde lei.

SIF Banat-Crişana (SIF1), ce prezintă cel mai mare activ net dintre toate SIF-urile, respectiv 2,203 miliarde lei, a înregistrat de la începutul acestui an o apreciere de peste 23%, cu nouă puncte procentuale peste indicele BET, referinţa pieţei de capital locale.