Casa de avocatură Wolf Theiss a cooptat-o pe Maria Maxim ca Partener coordonator al practicii de protecţia datelor cu caracter personal

Autor: Cristina Bellu 11.09.2017

Biroul de la Bucureşti al firmei internaţionale de avocatură Wolf Theiss şi-a extins practica de TMT (tehnologie, media şi telecom), compliance şi protecţia datelor cu caracter personal, prin întărirea echipei locale cu Maria Maxim ca Partener coordonator.

Absolventă a Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti şi cu un masterat în drept comercial la Universitatea Titu Maiorescu din Bucureşti, Maria Maxim are o vastă cunoaştere a industriei de telecomunicaţii, având o experienţă profesională juridică de peste 18 ani în Telekom SA (fosta Romtelecom SA), unde şi-a început cariera în 1990.

Începând cu 1998, Maria a fost consilierul juridic al sucursalei Romtelecom din Bucureşti iar între 1999 şi 2009 a deţinut diferite funcţii în calitate de coordonator al Departamentului de Litigii şi Dreptul Muncii al Telekom SA, fiind apoi numită Preşedinte al Comitetului Disciplinar.

În perioada 2009-2016, Maria a fost Chief Compliance Officer şi Data Privacy Officer România / Spălarea Banilor pentru Telekom România şi, de asemenea, pentru celelalte subsidiare din România ale Deutsche Telekom.

Experienţa sa impresionantă include şi funcţia de Senior Manager, FIDS în cadrul Ernst & Young România, unde a coordonat investigaţii pentru companii din diferite domenii, urmate de proceduri de evaluare a riscurilor pentru acestea şi de implementarea programelor de compliance şi de protecţie a datelor cu caracter personal (EU GDPR).

“Suntem încântaţi că Maria Maxim s-a alăturat Wolf Theiss ca Partener coordonator al practicii de protecţia datelor cu caracter personal în România, un domeniu foarte important pentru companiile din toate sectoarele de business, în special în contextul aplicării Regulamentului General privind protecţia Datelor Personale (GDPR). Recrutarea Mariei face parte din obiectivul firmei de a dezvolta o practică regională de vârf în acest domeniu. Avem capacitatea şi expertiza necesare pentru a consilia juridic clienţii pe acest segment, indiferent de sectorul lor de activitate”, spune Bryan Jardine, Managing Partner al biroului Wolf Theiss din Bucureşti.