Foamea de bani continuă: Statul mai trimite o solicitare de cerere dividende la o companie listată la bursă. Azi Conpet, 85 mil. lei, din care Ministerul Energiei ar lua 50 mil. lei

Autor: Liviu Popescu 11.09.2017

Ministerul Energiei, acţionar cu 58,7% la compania de transport ţiţei prin căi ferate şi conduce Conpet Ploieşti, a transmis în această după-masă o convocare “de îndată” a acţionarilor, având ca principal punct pe ordinea de zi distrubirea sumei de 85 mil. lei ca dividende. Astfel statului i-ar reveni 50 mil. lei.

Aceasta este cea de-a doua convocare a AGA pentru dividende suplimentare la o companie de stat după cea transmisă vineri către Romgaz.

 

Mai jos convocatorul integral al Conpet:

Evenimente importante de raportat:

În conformitate cu art. 122 din Legea nr. 24/ 2017, societatea CONPET S.A. informează acţionarii şi publicul investitor în legătură cu solicitarea primită din partea Ministerului Energiei - în numele Statului Român, care este acţionar majoritar al societăţii CONPET S.A. (deţinător al unui număr de 5.083.372 acţiuni, reprezentând 58,7162 % din capital social), cu privire la convocarea de îndată a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor, având ca principal punct pe ordinea de zi aprobarea distribuirii sumei de 85 milioane lei, sub formă de dividende, în temeiul prevederilor art. II şi art. III din O.U.G. nr. 29/ 2017, către acţionarii societăţii, proporţional cu participarea acestora la capitalul social al societăţii. Având în vedere această solicitare, Consiliul de Administraţie al societăţii CONPET S.A. va convoca Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor în perioada imediat următoare.