Un trader ungar intră pe piaţa locală. Minoritar, un fost manager al BriseGroup

Autor: Roana Rotaru 12.09.2017

UBM Group, un trader de cereale din Ungaria, intră pe piaţă din România, după ce a încheiat un parteneriat cu Leo Lambrea, fostul şef al diviziei de trading al BriseGroup.

Subsidiara locală, UBM Agri Trade, va achiziţiona materii prime agricole din import şi de pe plan local pe care le va vinde industriei procesatoare din România, adică fabricilor producătoare de ulei sau furaje şi morilor.  

„UBM Group e lider de piaţa în Ungaria şi vrea să îşi deschidă un birou şi în România. Am intrat în parteneriat cu ei, am deschis deja împreună o firmă nouă utilizând acelaşi nume. Ei au 90% din firmă, eu am 10% şi sunt directorul general şi directorul comercial al companiei“, a spus Leo Lambrea.

Cu un capital social de 100.000 de euro, manage­mentul UBM Agri Trade mizează pe afaceri de până în 25 mil. euro în 2018, primul an complet de activitate.

„Nu avem în plan să investim în active. Pur şi simplu închiriem spaţii, camioane şi ducem de la A la B marfă“, a spus el. Grupul de firme UBM, cu afaceri de circa 300 mil. euro în 2016, este unul dintre cei mai mari traderi de cereale, oleaginoase şi furaje din Ungaria, care tranzacţionează peste 1 milion de tone de produse agricole pe an.  Grupul are activităţi inclusiv în creşterea porcinelor, genetică porcină, consultanţă agricolă şi servicii de finanţare a fermierilor.